Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Es presenta Penedès 360º, un projecte de 3 grans rutes circulars pel Penedès a peu, en mountain bike o en slowbike

Es presenta Penedès 360º, un projecte de 3 grans rutes circulars pel Penedès a peu, en mountain bike o en slowbike

10 de juny de 2016

L’Alcalde de Vilafranca i diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, Pere Regull, i la regidora de Turisme, M. Dolors Rius, van assistir dijous al naixement d’una nova iniciativa d’Enoturisme Penedès, un club conformat per més de 190 empreses turístiques del Penedès vitivinícola entre els quals hi ha cellers, restaurants, allotjaments, enoteques, museus i espais culturals i empreses de serveis turístics. Es tracta de Penedès 360º, un projecte que compta amb l’adhesió de 22 municipis i la participació de 24 hotels, hostals i cases rurals, i que ofereix 3 rutes circulars per etapes dissenyades especialment per a les modalitats de mountain bike, senderisme i slowbike que recorren el Penedès vora el mar, entre vinyes i per muntanyes. És un territori accessible, ple de contrastos i amable per a la pràctica d’aquests esports, que combinat amb la gastronomia i l’oferta cultural i enoturística, fa una oferta completa i singular per gaudir durant tot l’any, gràcies al clima moderat i suau que acompanya el Penedès. Vol ser un producte de turisme sostenible singular i diferent per posar en valor el territori i el paisatge i desestacionalitzar el turisme.
La presentació, que es va fer a l’indret de Les Dous, al municipi de Torrelles de Foix, des d’on els assistents van fer una ruta a peu per la vora del riu i, després, una part en bicicleta fins arribar a l’allotjament Cal Japet, a Torrelles de Foix mateix, un dels participants al projecte.
A la presentació hi van ser presents alcaldes, regidors, consellers comarcals i tècnics. Entre ells es trobava Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat, que felicitat l’iniciativa pionera i ha destacat que “l’esport vinculat amb el turisme és una oportunitat per dinamitzar els territoris econòmicament”. Pere Regull, com a diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, ha afirmat que l’eslògan de turisme de la Diputació “Barcelona és molt més” té més sentit que mai amb el projecte Penedès 360º. “Barcelona capta molt de turisme però el 40% és repetidor i cal buscar-li nous incentius. Hem d’aprofitar l’atracció de Barcelona en mercats com el Japó o Estats Units per fer-los venir cap el Penedès. Tenim un entorn magnífic, que la gent que hi vivim no valorem prou. Només ho valoraríem si el perdéssim. No l’hem de deixar perdre perquè és qualitat de vida per al present i el futur. Només si el fem viable econòmicament, podrem mantenir el Penedès com el tenim ara”, assegurava Regull.
Per cloure l’acte Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès i alcalde de Torrelles de Foix, explicava que Penedès 360º vol “vendre la vinya i el paisatge del Penedès” com element diferenciador i ha destacat els establiments adherits al projecte que permeten que els turistes que realitzaran les 3 rutes tinguin llocs on anar a dinar i allotjar-se.