Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Campanya: 'Adeu plàstics!'

Octubre 2022. la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Institut Vilafranca2 inicia la campanya ‘Mercats Sostenibles: adeu als plàstics d’un sol ús!’ al municipi de Vilafranca del Penedès per reduir els plàstics d’un sol ús a favor del medi ambient i la salut. Per cada 10 compres que es facin amb un envàs reutilitzable a les parades del Mercat de la Carn i de Mercat Sant Salvador, s’aconseguirà una bossa de reixeta. 

El valor afegit d’aquesta nova campanya és que s’acompanya d’un Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca2 que, a través de diferents sessions, han participat activament per aconseguir millorar els hàbits de la ciutadania.

La Campanya es realitza amb la col·laboració del servei de Medi Ambient i de Promoció Econòmica (Mercats) per impulsar el comerç sostenible i el consum responsable, posicionant els Mercats com espais de cohesió social i sostenibilitat. 

 

Setembre 2021. Comença la campanya enfocada al Residu Zero tot promovent el comerç local i els mercats municipals. Troba tota la informació a la web Mou-te pel zero a Vilafranca!

Actualment existeixen diverses alternatives (bosses de roba, bosses de malla, cistells, carros, carmanyoles,...) que cobreixen moltes de les necessitats d’envasament sense necessitat d’utilitzar els plàstics d’un sol ús.

Una bona part d’aquests plàstics es deixarien d’utilitzar amb un simple canvi d’hàbits per part de cada un de nosaltres a l’hora d’anar a comprar i/o d’organitzar esdeveniments.

Accessibilitat