Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Campanya: 'Adeu plàstics!'

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va dur a terme la segona fase de la campanya Adeu plàstics a finals de l'any 2019, per incidir en la reducció dels plàstics d’un sol ús. Reduir l’ús i l’impacte que generen els plàstics a l’ecosistema és responsabilitat de tots i totes, tant de l’administració, com del comerç i de la ciutadania.

En aquesta segona fase ens vam centrar principalment en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures, donat que es vol normalitzar l'ús de bosses reutilitzables de malla per anar a fer la compra més sostenible i sense residus de bosses de plàstic d'un sol ús. La campanya també va ser present als mercats ambulants dels dimarts i dels dissabtes, després que durant la primera fase es centressin els esforços als mercats sedentaris (mercat de la Carn i mercat Sant Salvador). Paral·lelament, també hi havia programats actes, tallers per totes les edats,...i una exposició!

Actualment existeixen diverses alternatives tals com bosses de roba, bosses de malla, cistells, carros, carmanyoles,...que cobreixen moltes de les necessitats d’envasament sense necessitat d’utilitzar els plàstics d’un sol ús.

Una bona part d’aquests plàstics es deixarien d’utilitzar amb un simple canvi d’hàbits per part de cada un de nosaltres a l’hora d’anar a comprar i/o d’organitzar esdeveniments.