Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Mobilitat

El transport és una de les activitats en què consumim més energia. Conèixer les alternatives existents per a fer un trajecte ens pot ajudar a reduir el consum energètic i les emissions de diòxid de carboni, optimitzar el temps de trajecte, estalviar diners o, fins i tot, fer salut.

A peu^

Sabies que d'un extrem a un altre de Vilafranca només trigues 30 minuts?

És una de les millors maneres de moure's per la Vila: fas salut i és més ecològic, econòmic i ràpid. 

En bici^

Està comprovat que la bicicleta és més ràpida que el cotxe en distàncies curtes i que té força avantatges: no emet contaminants, es requereix menys recursos per a fabricar-la i ocupa cinc cops menys espai que un cotxe, i és saludable.

Enllaços d'interès:
- Plànol xarxa ciclable i aparcaments per a bicicletes a Vilafranca
- Aparcaments tancats per a bicicletes

En transport públic^

El transport públic estalvia energia i redueix les emissions de contaminants a l'atmosfera, en relació al vehicle privat. 

A Vilafranca, disposem de 3 línies d'autobusos interns, que cobreixen bona part de la ciutat, autobusos interurbans i trens. Consulteu-ne traçats i horaris a l'apartat de Transport públic.

En cotxe^

El cotxe és còmode però té diversos i importants desavantatges: emet contaminants contribuint al canvi climàtic, consumeix petroli (escàs i no renovable), fa soroll, requereix de sòl urbà per a circular i aparcar i pateix d'embussos i accidents. 

Si l'heu d'utilitzar, però, podeu optimitzar-ne l'ús i minimitzar-ne l'impacte: informeu-vos abans de comprar-lo, procureu de conduir de forma eficient i segura, i feu-hi un bon manteniment.

 

Documents d'interès

Enllaços d'interès

Accessibilitat