Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Dona vida a l'orgànica

Campanya ciutadana per fomentar una millor separació i recuperació de la fracció orgànica.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, endega durant el mes de març de 2021 una campanya promocional de conscienciació i sensibilització ciutadana per a una millor gestió de la fracció orgànica.

La iniciativa es duu a terme al llarg de tot el mes de març i contempla diverses accions adreçades als veïns empadronats en els darrers anys a la vila, el sector comercial i de restauració, i els mercats municipals de Sant Salvador i el de la Carn.

Des de l’1 de gener d’enguany, la legislació estatal prohibeix el lliurament de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres en l’activitat comercial, però sí permet la distribució de models compostables.

Per aquest motiu, les parades dels mercats municipals de Vilafranca distribuiran durant aquestes properes setmanes bosses compostables amb la imatge de la campanya. Aquestes bosses al ser compostables es poden posar al cubell de la brossa de la brossa orgànica i reutilitzar-les per recollir aquesta fracció  i llençar la brossa al contenidor marró.

Organitza: