Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Camins

Vilafranca té més de 50 quilòmetres de camins rurals amb una potent estructura radial. Connecten Vilafranca amb els diferents pobles i masies del voltant i són funcionals per l'activitat agrícola. Els pagesos, en primera instància, han anat conservant-los fins a data d'avui.

Els usuaris, però, són tots aquells que precisen de creuar el territori, ja per feina, ja per lleure, ja per gaudi de l'espai rural o per esport. En som molts, els beneficiaris de la seva conservació i adequació, i tots ens n'hem de sentir responsables.


El traçat dels camins, així com els murs de pedra, les fites o els topònims, tenen un valor funcional i patrimonial que cal protegir, conservar i reivindicar. Tenir-los inventariats és un primer pas per a garantir-ne la conservació, i aquesta tasca ha servit, entre d'altres, per a definir o possibilitar alguns dels itineraris que trobeu en aquesta web.

Fitxes dels camins

* Format pdf.

  1. Camins del barri de Pere Pau
  2. Camins del barri del Molí d'en Rovira
  3. Camins del barri de les Salines
  4. Camins del barri del Bordallet