** Consulta l'Agenda
Alliberament d'un rapinyaire^

En l'activitat de l'alliberament d'un rapinyaire, tot comença amb una passejada familiar guiada pel naturalista i ornitòleg Xavier Bayer, el qual dóna a conèixer les principals característiques d'aquests animals. Una vegada arribats al mirador de Sant Pau, s'allibera el rapinyaire, que normalment procedeix del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. Finalment, els assistents poden realitzar un taller, com el dels dos últims anys, consistent en analitzar agagròpiles, apropant-se així a l'alimentació d'aquest tipus de fauna.
Vinyes i oliveres. Anem a collir olives.^

Els assistents a aquesta activitat realitzen una petita passejada guiada per l'empresa Quatre Passes Serveis Ambientals fins a arribar a la zona d'oliveres on es mostren les operacions tradicionals per a la collita d'olives estenent les borrasses, fent servir els rascles d'aire comprimit per a raspallar les branques i fent caure les olives damunt la borrassa. Un cop recollides, s'explica com conservar-les i els participants, des dels més petits fins als més grans, poden realitzar un taller que pot consistir en realitzar un petit pot de conserva amb olives com a record, etc.
Itinerari entre vinyes^

Els assistents a l'itinerari entre vinyes, guiats pel biòleg i enòleg Ivà Gallego, consisteix en realitzar una passejada circular per la plana agrícola de les Clotes que permet conèixer de primera mà les característiques de les diferents varietats molt presents al Penedès, així com de les formes de conreu més emprades pels viticultors.
Herbes aromàtiques a Sant Pau^

Al llarg d'aquest recorregut guiat, s'expliquen les principals plantes aromàtiques i remeieres que podem trobar al nostre entorn, així com les seves propietats i aplicacions. En arribar al mirador de Sant Pau, es realitza un taller de bosses d'olor o d'alcohol de romaní. Les explicacions de les educadores de l'empresa Quatre Passes, van adreçades a mantenir aquesta saviesa popular que ha estat emprada per moltes generacions.
Una muntanya de fòssils^

Els participants d'aquesta activitat poden descobrir de primera mà la geologia del Penedès i, en concret, de la muntanya de Sant Pau, descobrint els elements que la natura ha conservat durant milions d'anys. Donat que Sant Pau es trobava en un mar interior d'aigües càlides fa 18 milions d'anys, es poden observar sobretot fòssils d'organismes marins. L'activitat finalitza amb un petit taller adreçat al públic infantil.
Replantació forestal^

Aquesta activitat, organitzada pel Col·lectiu ecologista Bosc Verd amb el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, consisiteix en plantar plançons d'espècies autòctones del nostre territori, com són les alzines (Quercus ilex) en espais municipals que necessiten ser reforestats. Després d'una breu explicació sobre com plantar correctament els plançons amb els protectors, els assistents participen en la replantació, que també compta amb el suport del GEIF (Grup d'Extinció d'Incendis Forestals) per tal de fer el primer reg.
Taller de marges de pedra seca^

Aquesta activitat consisteix en la recuperació d'un marge de pedra seca en entorns periurbans del municipi, a la zona colindant a la muntanya de Sant Pau i Sant Jaume. Les explicacions van a càrrec de mestres margeners, els quals ens expliquen tot el que s'ha de tenir en compte a l'hora de construir un marge seguint la tècnica de la pedra seca.