Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Canvi a l’enllumenat amb tecnologia LED en dos barris de Vilafranca

28 de maig de 2019

Aquesta setmana començaran els treballs de substitució de les lluminàries de l’enllumenat pública per tecnologia LED en vies públiques els barris del Centre i de les Clotes. En concret se substituiran 6 quadres d’enllumenat amb un total de 514 punts de llum. Amb aquest canvi s’espera una reducció del consum d’energia elèctrica de més del 60%, amb un estalvi de més de 40.000€/any i la reducció de les emissions de CO2 en 60,27 Tn CO2/any.
A les Clotes se substituirà l’enllumenat del balcó de les Clotes, el carrer Torrelles de Foix i la plaça de la Verema. Al barri del Centre se substitueix per LED l’enllumenat de pràcticament tots els carrers i places inclosos en l’illa de vianants.
Els treballs s’allargaran durant uns 3 mesos i compten amb un ajut econòmic de 300.000 euros dels fons FEDER de la Unió Europea amb càrrec a les línies d’ajuda del Fons Nacional d’Estalvi i Eficiència Energètica de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energía (IDAE), adscrit  al  Ministeri per a la Transició Ecològica.