Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Compostar els residus orgànics té premi

18 de maig de 2020

Si teniu una terrassa o un jardí, ara pot ser un bon moment per començar a compostar els residus orgànics que genereu. Representen aproximadament un 40% de la brossa, així que us estalviareu molts viatges als contenidors. Ambientalment, els beneficis són molts: es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar i s’obté adob natural que torna al cicle de la natura.

A Vilafranca, a més, les persones que fan compostatge casolà, poden sol·licitar una bonificació del 20% en la taxa de recollida de la brossa (art.7, punt h). I és una manera d’aconseguir abonament ecològic i gratuït per les nostres plantes!

El compostatge es pot fer en piles (directament una pila sobre el sòl, la forma tradicional de fer-ho), o bé amb un compostador, que podem comprar o fer nosaltres mateixos. Hi ha diferents tipus de compostadors: de plàstic, de fusta i de reixa.

En cas que disposeu de menys espai, es pot fer vermicompostatge. En aquest cas, es necessita un vermicompostador.

Trobareu més informació i assessorament al web de la Mancomunitat Penedès Garraf.