Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Consum d’energia a la llar durant el confinament.

09 de abril de 2020

En temps de confinament, el teletreball, l'increment en l'ús d'aparells per distreure'ns, dinar i sopar diàriament a casa, escalfar-nos... faran augmentar el consum i la despesa dels subministraments energètics.

Però al disposar de més temps, podem també analitzar la despesa que tenim i estudiar canvis de tarifa o de potència contractada que al cap de l'any ens permetin estalviar. Si analitzem la factura de l'electricitat, veurem que no tot és el consum: de mitjana, el consum representa un 37% de la factura, el 22% correspon a la potència contractada i un 41% als impostos.

Podem aprofitar aquests dies per fer actuacions de manteniment que millorin el rendiment d'aparells i instal·lacions (treure la pols de bombetes i làmpades, purgar radiadors, netejar filtres d'aires condicionats, d'assecadores, millorar l'aïllament de portes i finestres...).

També podem informar-nos i explicar als més petits de la casa què podem fer per millorar els nostres hàbits de consum energètic.

Trobareu informació detallada de tots aquests aspectes al web de l'Institut Català d'Energia www.icaen.cat

I recordeu: 

- Mentre estigui en vigor l'estat d'alarma, no es pot suspendre el subministrament de llum, gas i aigua als habitatges habituals.

- Es prorroga el Bo Social a les persones a qui se'ls caducava en aquestes dates

- Els treballadors autònoms que han tancat o reduït la seva facturació com a conseqüència del COVID-19 poden sol·licitar el Bo Social.

Més informació a http://www.miteco.gob.es/es/ministerio/medidas-covid19/