Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Dos vehicles amb aigua a pressió per desinfectar carrers de Vilafranca

23 de març de 2020

Des de dissabte 21 de març s'han afegit al servei de neteja viària de Vilafranca dos vehicles amb aigua a pressió tractada amb hipoclorit sòdic. Aquests vehicles desinfecten les zones on hi ha establiments que tenen permès obrir i, per tan, són més freqüentades, com ara comerços d'alimentació i farmàcies, i també mobiliari públic. Aquest servei va començar dissabte a la tarda al barri del Centre, s’estendrà a tots els barris i tindrà caràcter ininterromput.

També des d’aquest dilluns 23 de març s'incorporen més vehicles i serveis com són els equips elèctrics amb mànega i personal amb motxilles que treballaran també sobre el mobiliari públic.

D’altra banda i pel que fa a la neteja de contenidors, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha comunicat als municipis membres com és el cas de Vilafranca que, d’acord amb document tècnic publicat pel Ministerio de Sanidad en relació a la neteja davant de la pandèmia de CORONAVIRUS, on s’incideix en la importància de la neteja per a la eliminació de la càrrega viral en espais públics, es reestructura el servei per tal d’abastar el major nombre de contenidors possible. El servei consistirà en realitzar una ruixada general per desinfectar, utilitzant hipoclorit sòdic, que és el producte que es recomana per desinfectar. Amb aquesta mesura, més àgil, es vol arribar a desinfectar un major nombre de contenidors que amb el servei habitual, més exhaustiu. Aquest servei comença avui dilluns i tindrà caràcter ininterromput.

Finalment i pel que fa al servei de manteniment de parcs i jardins, des d’aquest dilluns s'incorporen al servei, personal amb motxilles amb aigua tractada amb hipoclorit sòdic, que actuarà també sobre el mobiliari públic dels parcs i les places de la Vila. Aquest servei també tindrà caràcter ininterromput.