Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El vàter no és una paperera!

08 de abril de 2020

Durant l'estat d'alarma, estan arribant més tovalloletes i altres residus d'higiene personal a la depuradora.

Cal llençar les tovalloletes i residus d'higiene personal a la brossa. Si es llencen al vàter, com que aquests residus no es desfan, es barregen amb grasses i olis generant una massa comptacta que obtura canonades, malmet les depuradores i acaba afectant l'escosistema marí. A més, provoca un sobrecost en el sanejament que hem d'acabar pagant entre tots. Com deien a la campanya de l'Agència Catalana de l'Aigua, "Estem creant un monstre!"

Tovalloletes humides (tambe les biodegradables), cotonets, paper de cuina, menjar, compreses, gasses, bastonets, etc... no s'han de llençar pel vàter.

Igualment, intentem reduir els residus, fem bé la recollida selectiva i posem sempre la brossa dins els contenidors. Entre tots, fem fàcil la feina a les persones que estan treballant per garantir els serveis bàsics!