Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Els joves del PTT d’auxiliar de vivers i jardins adeqüen l’espai que marcarà l’inici del Camí del Vi cap a la Torre de les Aigües

14 de març de 2017

Els joves participants del Programa de Transició al Treball, en l’especialitat de vivers i jardins, han dissenyat en col•laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca i estan adequant l’espai que  marcarà l’inici del Camí del Vi cap a la Torre de les Aigües. 

Aquesta àrea està pensada com un espai natural integrat en el paisatge que serveixi com a punt de trobada o de descans per als senderistes. Els alumnes del PTT han realitzat tasques de condicionament del sòl i construcció d’un mur de pedra natural per seure i delimitar l’espai, i han iniciat la plantació d’arbrat i plantes autòctones (lledoners, alzines, calèndula i plantes enfiladisses com ara el lligabosc, espígol i ginesta); també està previst sembrar una prada.

Aquest projecte permet als participants aplicar de  manera globalitzada les competències desenvolupades al llarg del procés d’aprenentatge relacionades amb el perfil professional i amb l’entorn laboral. A més, la utilitat social d’aquest projecte dota de valor afegit el treball del joves que se senten satisfets de contribuir a la millora de l’entorn natural de Vilafranca.

Està previst que a finals de març es completin les tasques d’instal·lació i que, un cop creixi la prada, al mes d’abril, es faci un esmorzar de presentació i una passejada fins a la Torre de les Aigües que convoqui els joves i els seus familiars.

El Programa de Transició al Treball, que acull a 10 alumnes en l’especialitat de vivers i jardins, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i  amb el suport de la Diputació de Barcelona.