Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Fotografies de muntanya de Pere Vallès a la sala dPas de l’Escorxador

04 de abril de 2016

Des d’aquest dijous 7 d’abril i fins al 7 de maig es podran veure a la sala dPAS de l’Escorxador les fotografies de muntanya de Pere Vallès a l’exposició que porta per títol 5 hiverns d’alçada. Tot i que la trajectòria com a fotògraf de Pere Vallès és molt inespecífica, ja fa temps que realitza fotografies de paisatge mentre volta per la muntanya.

Pere Vallès no considera que amb l'esport persegueixi cap finalitat que no sigui l'activitat en si, que practica a l'aire lliure i, sobretot, a la muntanya. Tot i la importància que l'esquí de muntanya té ara per a ell, fins fa gairebé 5 anys només havia gaudit d'aquests paratges a l'estiu. Quasi sense passar per les pistes i els forfets, el 2011 va iniciar-se en la pràctica esportiva en alta muntanya a l'hivern. Aquesta experiència, que el va captivar, ha canviat totalment la seva percepció d'aquest entorn de plena llibertat sobre la neu. 

Tot i la magnífica qualitat de les fotografies, l'exposició 5 hiverns d'alçada no és, en principi, un treball artístic de tractament fotogràfic. Simplement el que el muntanyenc ha volgut transmetre és l'emoció de pujar cims i fer travesses sobre la neu i, quan el paisatge el sedueix, li ha plagut immortalitzar-lo a través de la càmera. L'exposició està formada per 26 fotografies paisatgístiques d'alta muntanya, mentre es realitzava activitat d'esquí de muntanya, ascens a cims o travessa.