Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Indicacions per a la gestió dels residus domèstics COVID 19

24 de març de 2020

 

 

Des de l'Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya s'han donat a conèixer les mesures que cal tenir en compte a l'hora de fer gestió dels residus domèstics, especialment si hi ha algú a casa amb coronavirus o en quarentena.

Necessiteu 3 bosses i cada bossa s’ha de tancar correctament abans de posar-la dins de la següent.

  • Una primera bossa a l’habitació del pacient, per recollir les seves deixalles, en un cubell amb tapa i pedal.
  • Una segona bossa a la sortida de l’habitació, per recollir la primera bossa i les deixalles de la persona cuidadora (guants, mascareta…).
  • La tercera bossa és per dipositar la resta de deixalles domèstiques. S'hi llença la segona bossa i va al contenidor de la fracció Resta.

Recordeu la importància de la higiene de mans.

 

Aquests dies, és més important que mai no deixar residus fora dels contenidors per evitar possibles focus de propagació del virus i facilitar la feina a les persones que recullen la brossa.

Els contenidors es netegen amb desinfectants per a l'eliminació de la càrrega viral en espais públics. La Mancomunitat Penedès-Garraf ha comunicat als municipis membres com és el cas de Vilafranca que, d’acord amb document tècnic publicat pel Ministerio de Sanidad en relació a la neteja davant de la pandèmia de CORONAVIRUS, on s’incideix en la importància de la neteja per a la eliminació de la càrrega viral en espais públics, es reestructura el servei per tal d’abastar el major nombre de contenidors possible. El servei consistirà en realitzar una ruixada general per desinfectar, utilitzant hipoclorit sòdic, que és el producte que es recomana per desinfectar. Amb aquesta mesura, més àgil, es vol arribar a desinfectar un major nombre de contenidors que amb el servei habitual, més exhaustiu.