Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca recull el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”

18 de novembre de 2019

El passat 14 de novembre, l’Ajuntament de Vilafranca, va recollir de mans de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, el premi #Rezero 2019 en la categoria d’administració per haver tirat endavant la campanya Adeu plàstics.

Aquest premi el lliura la Fundació prevenció residus i consum, i l’any passat va anar a parar a l’Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d’un sol ús a les guinguetes de la platja. En aquesta segona edició, ha estat premiada la campanya #Adeuplastics de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. La resta de premiats en aquesta segona edició han estat l'agrobotiga de la Masia de Can Puig per la seva oferta de proximitat, ecològica i sense envasos, l'empresa Sant Aniol pel foment de l'envàs de vidre retornable i reutilitzable, i l'entitat Solidança pel seu projecte Reparatruck.

Adeuplastics
La campanya es va iniciar la primavera del 2019, des dels serveis de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Comunicació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb el suport de l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf.
La campanya ha comportat una feina molt transversal dins l’Ajuntament vilafranquí i tots els serveis han fet esforços per poder reduir l’ús de plàstics d’un sol ús. Aquest diumenge, per exemple, en el marc de la Mitja Marató de l’Espirall, ja no es van donar ampolles de plàstic, sinó que tots els avituallaments es feien amb gots compostables i reutilitzables.

El premi lliurat coincideix amb l’inici de la segona fase de la campanya, en què s’incidirà en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures i en els mercats ambulants.

 

Accessibilitat