Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca rep dos certificats de bones pràctiques pels projectes Vinyes per Calor i Vilafranca Inclusió

18 de febrer de 2019

En el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer, que va tenir lloc el dijous 14 de febrer amb l'assistència de prop de 450 participants, es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis que han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP). El BBP és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col•laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, que pretén promoure la millora i la innovació en els governs locals.
En aquest acte van ser reconegudes dues bones pràctiques liderades per l’Ajuntament de Vilafranca. Una és el projecte VINYES x CALOR, que utilitza la biomassa de la vinya per generar energia tèrmica, i a la que als socis inicials, INNOVI, COVIDES i NOU VERD s’hi ha afegit l’empresa municipal d’ Aigües de Vilafranca que gestiona el Districte de Calor de la Girada i la Cooperativa vinícola de la Granada que està fent actualment la recollida a les vinyes. Entre els consumidors, a més d’alguns cellers, està en fase d’instal•lació el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny. 
L’altra bona pràctica reconeguda és el projecte VILAFRANCA INCLUSIÓ, que rehabilita habitatges buits a través d’un conveni amb els seus propietaris, per que sigui durant uns anys habitatges d’ús social; així és millora la vila alhora que es dona un ús social a un nombre important d’habitatges. 
Per part de l’Ajuntament de Vilafranca van recollir els diplomes acreditatius el regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí i el Coordinador de Projectes Estratègics, Jordi Cuyàs. Al web http://www.bbp.cat es pot trobar més informació sobre aquests projectes.