Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Reciclatge de càpsules de cafè a la deixalleria municipal de Vilafranca

05 de agost de 2020

La Mancomunitat Penedès-Garraf instal·la punts per la recollida selectiva de càpsules monodosi a la deixalleria municipal.

El sistema permet reciclar qualsevol tipus de càpsula, ja sigui de plàstic o d’alumini, separant el contingut de l’embolcall.

A partir de dissabte 1 d’agost, la deixalleria municipal de Vilafranca del Penedès que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf disposa de contenidors específics per a la recollida de càpsules de cafè de totes les marques, amb l’objectiu de reciclar íntegrament els materials que la composen, sigui plàstic o alumini, i tractar els residus orgànics del seu interior. Es demana a la ciutadania que a partir d’ara no les llenci al rebuig, sinó que les acumuli per portar-les a les deixalleries fixes o mòbils.

Aquest nou sistema de recollida selectiva és fruit de l’acord de col·laboració amb l’empresa Nestlé, que s’ocuparà del trasllat de les capsules fins a les diferents plantes de reciclatge on seran tractades per separar i triturar els materials que composen l’embolcall, i destinar el seu contingut, ja sigui marro de cafè o infusió, a l’obtenció de compost.

El servei estarà disponible a la deixalleria municipal situada a la ctra. Vilanova, s/núm. (al costat de la planta de triatge de la Mancomunitat) que obre de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 19h i els dissabtes de 9 a 14 i de 16 a 19h.