Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès renova la certificació Biospehere de Destinació Turística Sostenible

10 de octubre de 2022

Un any més l’Ajuntament de Vilafranca ha estat reconegut amb la certificació Biosphere que ostenta des de l’any 2017 com a Destinació Turística Sostenible. Malgrat que es tracta d’una distinció en l’àmbit del turisme, el que es certifica de forma global és el procés de millora contínua que l’Ajuntament està implementant des de totes les seves àrees i àmbits d’actuació per al compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de les 169 metes de l'Agenda 2030. Els serveis de l’Ajuntament en la seva globalitat estan compromesos, sobre la base d'un pla d'acció, per aconseguir aquesta fita.

Per renovar la certificació, l’Ajuntament ha de complir una sèrie de requisits que són auditats de manera externa. Aquest requisits estan relacionats amb l’estalvi energètic, la mobilitat sostenible, la salut, l’equitat de gènere i d’oportunitats, i evidentment, el turisme.  El resultat de l’auditoria no només suposa la renovació de la certificació, sinó que marca el pla d’acció per a la propera renovació.

L’informe que ha permès la renovació d’enguany destaca com a punts forts les iniciatives que desenvolupa el servei de Medi Ambient, el Pla de Mobilitat, el compromís de l’Ajuntament amb diversos projectes solidaris internacionals o els projectes d’innovació envers el sector vitivinícola, entre d’altres.

En definitiva, la certificació Biosphere és un reconeixement de la tasca que l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès desenvolupa en favor de la sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic.

Accessibilitat