Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 sota el lema
Combina i mou-te

L’Ajuntament de Vilafranca i diverses empreses i entitats, han programat diferents actes amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Activitats i tallers de la Setmana de la Mobilitat

I a més, durant tota la setmana, el servei de bus urbà serà gratuït

Vilafranca per una mobilitat sostenible

El passat mes de juny, el Ple municipal va aprovar definitivament el Pla de Mobilitat de Vilafranca. Un dels principals objectius del pla és el foment de modes de desplaçament més sostenibles per, d’aquesta manera, contribuir a reduir les emissions de CO2 del municipi, millorar la qualitat atmosfèrica i reduir la contaminació acústica.

Inversions com el carril bici que s’està construint per connectar Vilafranca amb els diferents polígons industrials del sud i amb Santa Margarida i els Monjos, o les actuacions programades en el Pla Integral del Centre i carrer Comerç, van en aquesta línia, augmentant la infraestructura de carril bici i ampliant i millorant l’espai urbà destinat als vianants. 

Aquestes actuacions també van en la línia dels objectius de la certificació Biosphere i el compromís adquirit en el Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni de Vilafranca.

Accessibilitat