Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

La neteja sota dels contenidors a Vilafranca es fa amb aigua freàtica

22 de febrer de 2024

La Mancomunitat Penedès-Garraf està realitzant aquestes setmanes la primera neteja de l'any sota dels contenidors de totes les bateries de Vilafranca, adaptada a la situació d'excepcionalitat per sequera.

Per a aquesta neteja s’utilitza aigua freàtica de pous que la qual cosa ha suposat una gran millora en aquesta nova fase d'emergència, ja que en cap cas no permet l'ús d'aigua potable a la via pública.

El servei de neteja es porta a terme aixecant els contenidors i fent neteja de tota la base de residus que hi pugui haver, ja sigui sobre la vorera o a la calçada. El servei es realitza amb un camió grua, una hidronetejadora i una brigada. El camió grua mou els contenidors de la seva ubicació per poder netejar i desinfectar amb la hidronetejadora el terra i els voltants dels contenidors. Un cop feta la neteja, els contenidors retornen al seu lloc.

Aprofitant aquesta neteja extraordinària, també es reforça l’actuació amb la neteja de l’exterior dels contenidors aplicant aigua no potable a pressió i sabó per desinfectar.

El regidor d’Espai Públic i Transició Ecològica, Miquel Medialdea, explica que és important reprendre aquestes neteges “perquè, amb la situació de sequera i l’incivisme d’algunes persones, els darrers mesos es rebien moltes queixes de l’estat de brutícia de les bateries de contenidors. Estem treballant per revertir aquesta situació”.