Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Reducció de la taxa de recollida de brossa per a les persones que facin compostatge casolà

17 de gener de 2024

Totes aquelles persones que facin compostatge casolà poden gaudir de la reducció d’un 20% en la quota corresponent a la taxa de recollida d’escombraries. Les persones interessades ho han de sol·licitar per escrit fins al 15 de febrer a l’Organisme de Gestió Tributària-OGT, ens en qui l’Ajuntament de Vilafranca té delegat el cobrament dels impostos municipals. 
El tràmit es pot fer a través de la Seu Electrònica de l'OGT o de manera presencial a les oficines de l'Organisme de Gestió Tributària, al carrer de la Lluna de Vilafranca, de dimecres a divendres, de 8.30 a 14h. Cal sol·licitar cita prèvia, a través del mateix web de l’OGT o per telèfon al 93 472 92 15.

Fer compostatge casolà
Qui disposi d’una terrassa o un jardí, ara pot ser un bon moment per començar a compostar els residus orgànics i poder sol·licitar la reducció a partir del proper any. La brossa orgànica representa aproximadament un 40% de la brossa generada en un habitatge, així que pot suposar un estalvi important de viatges als contenidors. Ambientalment, els beneficis són molts: es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar i s’obté adob natural que torna al cicle de la natura.

Per adherir-se al Programa de Compostatge, cal posar-se en contacte amb el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca mitjançant l’adreça electrònica [email protected] i es rebrà informació sobre xerrades i recursos existents.